Το εμβόλιο της Valneva κατά της COVID-19 ενέκρινε η βρετανική ρυθμιστική αρχή

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 της γαλλο-αυστριακής φαρμακευτικής εταιρείας Valneva εγκρίθηκε από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.


“Το εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Valneva έλαβε σήμερα την έγκρισης της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA)”, αναφέρει η υπηρεσία αυτή σε ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι η βρετανική ρυθμιστική αρχή είναι η πρώτη στον κόσμο που το ενέκρινε.

Το εμβόλιο της Valneva έχει ήδη λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση στο Μπαχρέιν, το οποίο έχει αγοράσει ένα εκατομμύριο δόσεις.

Επίσης η γαλλο-αυστριακή φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια μέγιστου αριθμού 60 εκατομμυρίων δόσεων σε δύο χρόνια, το 2022 και το 2023.

Το VLA2001 της Valneva είναι το έκτο εμβόλιο κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός που εγκρίθηκε στη Βρετανία, έπειτα από αυτά των AstraZeneca, Pfizer, Moderna, το μονοδοσικό της Janssen (Johnson & Johnson) και αυτό της Novavax.

“Η ανεξάρτητη επιτροπή φαρμάκων για χρήση από τον άνθρωπο και η ομάδα εργασίας της ειδικών για την COVID-19 εξέτασαν επιμελώς τις διαθέσιμες αποδείξεις και (…) η έκθεση οφέλους/κινδύνου είναι θετική”, αναφέρει στην ανακοίνωση ο καθηγητής Μουνίρ Πιρμοχάμεντ, που είναι πρόεδρος της επιτροπής αυτής.

Το εμβόλιο της Valneva θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Βρετανία σε άτομα ηλικίας 18 ως 50 ετών. Η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 28 ημέρες από αυτήν της πρώτης δόσης του.

Το εμβόλιο αυτό μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία συμβατικών ψυγείων, κάτι το οποίο διευκολύνει την χρήση του.

Η Βρετανία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του νέου κορονοϊού, καθώς θρηνεί περισσότερα από 171.000 νεκρούς. Ποσοστό μεγαλύτερο από το 92% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 12 ετών και άνω έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, 86,2% μια δεύτερη δόση και 67,8% μια αναμνηστική δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Έφτασε η πρώτη παρτίδα αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία

Έφτασαν στα φαρμακεία 210.000 αντιγριπικά εμβόλια από τα 420.000 που έχουν παραγγελθεί από τις φαρμακαποθήκες του νομού Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2022-2023. Σύμφωνα με...

Μ. Παγώνη: Να εμβολιαστεί ο κόσμος για την γρίπη για να έχει αντισώματα – Ο...

«Ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει. Και οι παραλλαγές είναι εδώ. Διαχειριζόμαστε το θέμα» δήλωσε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας την αμφιλεγόμενη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ο...

Tι ισχύει με τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Οι συστάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού για την 5η...

Σε διευκρινίσεις για το ποιες κατηγορίες πολιτών μπορούν να εμβολιαστούν με τα  επικαιροποιημένα εμβόλια προχώρησε η Επιτροπή Εμβολιασμών. Με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν αύριο 14 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή...

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την έναρξη των εμβολιασμών

Για το πρόγραμμα εμβολιασμών και την παραλαβή των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά του κορονοϊού, θα ενημερώσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.Απομένει να γίνει γνωστή η ημερομηνία έναρξης...

Θεσσαλονίκη: 120.000 δόσεις των νέων εμβολίων αποστέλλονται στα εμβολιαστικά κέντρα

Σε ψυγεία βαθιάς κατάψυξης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης φυλάσσονται τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έφτασαν τη Δευτέρα στη χώρα μας.120.000 δόσεις των νέων εμβολίων βρίσκονται ήδη στα ψυγεία...

Τελευταία Άρθρα