Στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος αφιερώνει την αυριανή συναυλία η ΚΟΘ

Στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των δύο τρένων στα Τέμπη αφιερώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την αυριανή της συναυλία «Συμφωνία της Άνοιξης», της οποίας το πρόγραμμα τροποποιεί, συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος.

Συγκεκριμένα, προστίθεται το «Adagio for strings» του Σάμουελ Μπάρμπερ στη θέση των «Χορών της Γκαλάντα», ενώ η συμφωνία του Σούμαν παραμένει, ως φόρος τιμής στην πλειοψηφία των θυμάτων που έφυγαν τόσο νέα από τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν θα επιτρέπονται χειροκροτήματα.

«Η μουσική έχει υπάρξει κατά την ιστορία της κοινωνός όχι μόνο χαράς, αλλά όλων των συναισθημάτων, συμπορευόμενη με τον ανθρώπινο πόνο, τη θλίψη, την αγωνία, τον φόβο, την απόγνωση, την απώλεια.

Η μουσική αποτελεί το έσχατο καταφύγιο της ανθρώπινης ψυχής όταν όλα έχουν χαθεί.

Έχοντας επίγνωση του δύσκολου αυτού ρόλου μας, εμείς στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα είμαστε παρόντες την Παρασκευή 3 Μαρτίου, τροποποιώντας την συναυλία μας όπως αρμόζει, και αφιερώνοντάς την στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Σίμος Παπάνας, εκφράζοντας την απέραντη θλίψη της οικογένειας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την ανείπωτη τραγωδία που συντάραξε τη χώρα μας.

«Οι χοροί της Γκαλάντα θα αντικατασταθούν από το Adagio του Samuel Barber. Η συναυλία θα διεξαχθεί χωρίς διάλειμμα και ζητούμε από τους ακροατές μας να μην χειροκροτήσουν καθ’ όλη τη διάρκειά της, αφήνοντας τη μουσική να ηχήσει ανάμεσα στη σιωπή.

Η συμφωνία της Άνοιξης του Robert Schumann θα αφιερωθεί στους άδικα χαμένους νέους ανθρώπους που ονειρεύτηκαν την άνοιξη χωρίς να προλάβουν να την ζήσουν, ακριβώς όπως και ο συνθέτης της.

Τα μουσικά άνθη της συμφωνίας του Schumann θα είναι τα άνθη που θα αποθέσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προς τιμήν των συνανθρώπων μας που χάθηκαν πρόωρα», συμπληρώνει ο κ. Παπάνας.

Επιπλέον, εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια της ΚΟΘ προς τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, ευχές για εύκολη και γρήγορη ανάρρωση προς τους τραυματισμένους και συμπαράσταση προς τους διασώστες και όλους τους ανθρώπους που δίνουν αυτήν τη στιγμή μάχη να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 21:00, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Κορνήλιου Μιχαηλίδη και στο πιάνο τη Λόλα Τότσιου.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αιμοληψίας του Nοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Πασχαλινές λαμπάδες από το ΚΕΘΕΑ Πύργου

Πασχαλινές λαμπάδες προσέφερε το ΚΕΘΕΑ Πύργου στους υπεύθυνους των κοινωνικών δομών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για να δοθούν στα παιδιά ωφελούμενων διαφόρων προγραμμάτων στήριξης.Ο...

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down, σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down σήμερα, 21 Μαρτίου.Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ορίζει ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down την 21η Μαρτίου κάθε έτους...

Δεν αλλάζει ο στόχος για το παιδιατρικό νοσοκομείο, τόνισαν Α.Σκέρτσος και Μ. Γκάγκα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν αλλάζει ο στόχος και την πεποίθηση ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός...

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Άκαρπος είναι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ.Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του Ίδρυμα...

Συνεχίζονται για 5η χρονιά τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Πολιτών του Δ. Λαρισαίων

Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου των Πολιτών και του Κέντρου δια βίου μάθησης για το 2023 ανακοινώθηκαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην...

Γερμανία: Επιστήμονες προσπαθούν να αντιστρέψουν τον θάνατο και να «αναστήσουν» ανθρώπους

Μια ομάδα Γερμανών γιατρών στη νεοσύστατη εταιρεία Tomorrow Biostasis, προσπαθεί να ξεγελάσει τον θάνατο και να επαναφέρει τους ανθρώπους στη ζωή.Η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο, συντηρεί ήδη δέκα...

Τελευταία Άρθρα