Προγράμματα Αυτόνομης και Ασφαλούς Διαβίωσης 60+ Πιο απαραίτητα από ποτέ.


Η ελληνική απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας

Τα προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης της εταιρείας Gnomon Informatics SA με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύονται σε σύγχρονους ψηφιακούς βοηθούς 24ωρης λειτουργίας.
Κλίκ στη Ζωή (https://clickzois.gr)
Όπως μάλιστα αποδεικνύουν τα στοιχεία του προγράμματος «Κλικ στη Ζωή» που ήδη έχει 300 και πλέον χρήστες και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το 34% των τηλεφωνημάτων που έχει μέχρι τώρα δεχθεί η 24ωρη υπηρεσία αφορά πτώσεις, και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής σε νοσοκομεία.
Αυτό ακριβώς είναι το «Κλίκ στη ζωή» Ένα κουμπί που μπορεί να πατήσει ο χρήστης και να έλθει σ επαφή με την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας. Το «κλικ» μπορεί να το φορέσει κανείς στο χέρι σαν βραχιόλι ή να το κρεμάσει στο λαιμό του κι έτσι να μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να καλέσει σε βοήθεια.
Η υπηρεσία είναι ιδανική για τα άτομα μεγάλης ηλικίας που ζουν μόνα τους και μάλιστα σε απομονωμένες περιοχές. Τώρα οι δικοί τους άνθρωποι δεν θα ανησυχούν μήπως κάτι τους συμβεί και δεν μπορούν να ειδοποιηθούν, γιατί η υπηρεσία του «Κλικ στη Ζωή» ειδοποιεί το άμεσο περιβάλλον για οποιαδήποτε κλήση δεχθεί από τον χρήστη της υπηρεσίας.
Η έξυπνη τεχνολογία στην υπηρεσία της Υγείας.

Η Gnomon Informatics SA (https://www.gnomon.com.gr/), δημιουργεί διαφορετικά είδη υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά , την προσωπικότητα και τις ιατρικές ανάγκες του κάθε χρήστη.
Το εξειδικευμένο προσωπικό των τηλεφωνικών κέντρων που απαρτίζεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, υποστηρίζει και ψυχολογικά τους χρήστες , δημιουργώντας προσωπικές σχέσεις με έμφαση στις κοινωνικές και προσωπικές απαιτήσεις των ηλικιωμένων. Έχει παρατηρηθεί ότι το 52% των τηλεφωνημάτων που έγιναν στην υπηρεσία «Κλίκ Ζωής» , αφορούσαν θέματα ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.

Οι λειτουργίες που περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης:
-Monitoring σε πραγματικό χρόνο

Παράλληλα, οι υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης διαθέτουν συστήματα εντοπισμού θέσης GPS για άτομα με άνοια και Αλτσχάιμερ και συσκευές IoT για όσους πάσχουν από υπέρταση , διαβήτη, παχυσαρκία και θα πρέπει να έχουν άμεση πρόληψη και παρακολούθηση. Οι υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης εμπλουτίζονται και με έξυπνους αισθητήρες , οι οποίοι συνδέονται με το κέντρο παρακολούθησης και σημαίνουν αυτόματα συναγερμό σε περίπτωση ύποπτου συμβάντος.


-Ψηφιακή βοηθός -Χειρισμός υπενθυμίσεων

Οι ψηφιακές υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης περιλαμβάνουν ένα «πακέτο» δράσεων μεταξύ των οποίων είναι οι υπενθυμίσεις για το ραντεβού με τον γιατρό, για το γεύμα , τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλλά ακόμη και σειρά κοινωνικών γεγονότων όπως επαφές και κλήσεις με συγγενείς και φίλους, υπενθύμιση εορτών και γενεθλίων.
Ο ψηφιακός βοηθός είναι ένα πολυημερολόγιο που δρα διαδραστικά με τον χρήστη
Ταχεία αντίδραση έκτακτης ανάγκης
Διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα οι χειριστές τηλεφωνικών κέντρων μιλούν με ηλικιωμένους και προσδιορίζουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν. όπως επικοινωνήστε με ένα μέλος της οικογένειας, έναν γείτονα, καλέστε μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ή ενημερώστε για τις ακριβείς συντεταγμένες.

-Χρονοδιάγραμμα και ραντεβού
Ημερολόγιο με συγκεκριμένα πρότυπα προγραμματισμού προσωπικού για κοινωνικούς λειτουργούς, νοσοκόμες, ψυχολόγους, οικογενειακούς βοηθούς, φυσιοθεραπευτές ή άλλες ειδικότητες προκειμένου να διαχειριστούν τα ραντεβού τους με ηλικιωμένους.

ygeia2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Το αλκοόλ συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου

Η κατανάλωση αλκοόλ συνδέθηκε με το 4% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου παγκοσμίως τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα που...

Φυγή από το σπίτι, λόγω καραντίνας και…ίντερνετ

Η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, συνετέλεσε στην αύξηση των περιστατικών φυγής από το σπίτι, κυρίως σε...

Κίνδυνος για το πόσιμο νερό της Θεσσαλονίκης

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , εντόπισαν τρία άτομα εργαζόμενοι εταιρείας βιοαερίου, οι οποίοι έριχναν απόβλητα σε αρδευτικό κανάλι   το...

Summer Camp για άτομα με αναπηρία όραση

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ως εθνικός φορέας εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία όρασης, μετά από μια χρονιά πρωτόγνωρων καταστάσεων με τον εγκλεισμό...

Ανοιχτό για όλους το κολυμβητήριο στις Συκιές λόγω καύσωνα

Ανοιχτό για όλους τους πολίτες θα παραμείνει και πάλι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται και αναμένεται να συνεχιστούν τις...

Ανησυχία από τα νιτρικά στο νερό σε διάφορες περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, σε αρκετές αστικές και περιαστικές περιοχές της χώρας, τα επίπεδα των νιτρικών καθιστούν το νερό της βρύσης από προβληματικό έως...

Τελευταία Άρθρα