Η ιδανική ηλικία για την κρυοσυντήρηση ωαρίων

Η κρυοσυντήρηση (κατάψυξη) ωαρίων είναι η διαδικασία κατά την οποία συντηρούνται τα ωάρια σε εργαστήριο για μελλοντική τεκνοποίηση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των γυναικών που προχωρούν στη διαδικασία αυτή.

Λόγοι κρυοσυντήρησης:

  • Λόγω προγραμματισμένης θεραπείας (για ογκολογικούς λόγους) οι ωοθήκες ενδέχεται να υποστούν ένα σοβαρό πλήγμα όσο αφορά τον αριθμό και την ποιότητα των ωαρίων. Η κρυοσυντήρηση των ωαρίων ενδείκνυται προ ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας.
  • Κοινωνικοί λόγοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις η γυναίκα εξασφαλίζει έναν ικανοποιητικό  αριθμό ωαρίων σε μια ηλικία που αυτό είναι εφικτό, μιας και “καθυστερεί” η κατάλληλη στιγμή για την απόκτηση ενός παιδιού.

Ποιά είναι η ιδανική ηλικία για την κρυοσυντήρηση των ωαρiων;

Η κρυοσυντήρηση των ωαρίων μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε αναπαραγωγική ηλικία. Για να έχει όμως η γυναίκα μεγάλες πιθανότητες σύλληψης με τη μελλοντική χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων η διαδικασία της κρυοσυντήρησης ενδείκνυται να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Τα δεδομένα ερευνών έχουν δείξει ότι η καλύτερη ηλικία είναι αυτή κάτω των 35 ετών. Σε αυτό το ηλικιακό φάσμα η κρυοσυντήρηση μόλις 9 ωαρίων είναι ικανή να εξασφαλίσει ένα ποσοστό επιτυχίας εγκυμοσύνης σε μελλοντική τους χρήση σε ένα 70% των περιπτώσεων!

Ωστόσο τα ποσοστά επιτυχίας δεν είναι απογοητευτικά για μεγαλύτερες ηλικίες αλλά σίγουρα συνηγορούν στο ότι, όσο πιο νωρίς ηλικιακά τόσο το καλύτερο!

Πώς γίνεται η διαδικασία της κατάψυξης ωαρίων;

Η διαδικασία περιλαμβάνει κάποιες εξετάσεις και λήψη αγωγής για να γίνει η διέγερση των ωοθηκών. Όταν τα ωοθυλάκια φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος τότε γίνεται η λήψη των ωαρίων (που περιέχονται μέσα στα ωοθηλάκια και καταψύχονται).

Είναι απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή;

Η προσέγγιση του Δρ. Μαρινάκη στην κατάψυξη ωαρίων συνάδει απόλυτα με τη νοοτροπία και των υπόλοιπων θεραπειών εξωσωματικής. Και στον τομέα της κατάψυξης ωαρίων, δίνονται οι μικρότερες δυνατές ποσότητες φαρμάκων κάτι το οποίο ακολουθεί πιστά και στην εξωσωματική φυσικού κύκλου αλλά και στην εξωσωματική ήπιων πρωτοκόλλων. Η προσέγγιση αυτή συνδέεται με λιγότερο κίνδυνο παρενεργειών, βραχύτερη θεραπεία και είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμη στην καθημερινή ζωή.

Πόσο κοστίζει η κατάψυξη ωαρίων;

Το κόστος εξαρτάται από τη θεραπεία διέγερσης των ωοθηκών, οπότε δεν είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι μικρότερο από το κόστος μιας πλήρους εξωσωματικής γονιμοποίησης αφού τα έξοδα αφορούν την ωοληψία και την κατάψυξη.

Πηγή: NEWSIT

Σχετικά Άρθρα

Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει τους χρόνιους πονοκεφάλους, σύμφωνα με κινεζική έρευνα

Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τους ανθρώπους με έντονους χρόνιους πονοκεφάλους, όπως δείχνει μία νέα μικρή κινεζική μελέτη.Οι πονοκέφαλοι με ένταση συχνά δημιουργούν ένα...

Ερευνητές στις ΗΠΑ έφτιαξαν πρωτοποριακό εμφύτευμα για τους χρόνιους πόνους

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό μικρό, μαλακό, εύκαμπτο και βιοδιασπώμενο εμφύτευμα που ψύχει τα νεύρα και έτσι ανακουφίζει από τους χρόνιους πόνους. Η...

Έρευνα: Ποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες προβλέπουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα

Μαζί με την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη και το κάπνισμα, περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας, σύμφωνα με νέα...

Έρπης ζωστήρας: Απειλεί 1 στους 3 ενήλικες – Ασπίδα ο εμβολιασμός

Ο έρπης ζωστήρας είναι μια εξαιρετικά επώδυνη λοίμωξη, κυρίως της μέσης και τρίτης ηλικίας, που μπορεί να προληφθεί με εμβολιασμό. Το νέο εμβόλιο ενδείκνυται...

5ο Αθηναϊκό Διεθνές Συμπόσιο για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος

Το 5ο Αθηναϊκό Διεθνές Συμπόσιο για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα την 1η και 2 Ιουλίου με τη συμμετοχή κορυφαίων...

Το μυστικό της ανθρώπινης μακροζωίας ίσως βρίσκεται στα ψυχρόαιμα ζώα

Πολλά είδη χελωνών διαθέτουν βιολογικούς μηχανισμούς που επιβραδύνουν ή "απενεργοποιούν" εντελώς τη γήρανση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη μακροζωία.Μια...

Τελευταία Άρθρα