Η επανάσταση της μάσκας στο Λος Άντζελες

Μια νέα εντολή χρήσης μάσκας κάλυψης προσώπου στην κομητεία του Λος Άντζελες, που τέθηκε σε ισχύ τις πρώτες ώρες της Κυριακής με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19, δεν θα επιβληθεί από τον σερίφη της κομητείας και τους αξιωματικούς του, όπως ο ίδιος διαμήνυσε.

Η νέα εντολή που εξέδωσε το τοπικό υπουργείο Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες (DPH) απαιτεί από τους ανθρώπους να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Ωστόσο, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, ο Άλεξ Βιγιανέβα δήλωσε ότι η εντολή «δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη» και ότι έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία δεν υπαγορεύουν χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για τους περισσότερους εμβολιασμένους ανθρώπους.

Ο σερίφης πρόσθεσε ότι «δεν θα δαπανήσει τους περιορισμένους πόρους μας» και ότι το γραφείο του αντ ‘αυτού θα ζητήσει από το κοινό την «εθελοντική συμμόρφωση» στην εντολή του υπουργείου.

Η κομητεία των 10 εκατομμυρίων κατοίκων και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Λος Άντζελες, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανοδική τάση κρουσμάτων της Covid-19 που αυξάνονται σε ανησυχητικά επίπεδα εξαιτίας της επικράτησης της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού.

Η ανακοίνωση εκ νέου επιβολής του μέτρου από το τοπικό υπουργείο Υγείας έρχεται μετά από έξι συνεχείς ημέρες καταγραφής πάνω από 1.000 νέες μολύνσεις εντός 24 ωρών στην κομητεία του Λος Άντζελες.

«Απαιτούμε από όλους να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους και επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε το αυξημένο επίπεδο μετάδοσης που βλέπουμε», ανέφερε το υπουργείο την Πέμπτη με ανάρτηση στο twitter.

Η κομητεία έχει γίνει ένας τόπος «σημαντικής» μετάδοσης, βάσει των κριτηρίων που έχουν καθοριστεί από τα CDC, δήλωσε ο αξιωματικός υγείας του Λος Άντζελες, δρ Μούντου Ντέιβις, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Δεν κατέστη σαφές αν άλλες υπηρεσίες δυνάμεων επιβολής του νόμου θα αγνοήσουν επίσης την απόφαση του υπουργείου για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Μόλις το 1.39% του συνολικού πληθυσμού της Αφρικής έχει εμβολιαστεί

Οι χώρες της Αφρικής δεν έχουν παραλάβει μέχρι εδώ παρά 82,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19, ανακοίνωσαν τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης...

Η Ευρώπη προσπαθεί να συγκρατήσει την επάνοδο της πανδημίας

Αναμένοντας μια ισχυρή επάνοδο της πανδημίας της Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να συγκρατήσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, με την...

500.000 νέες μολύνσεις σε 48 ώρες

Τα νέα κρούσματα της Covid-19, που ξεκίνησαν να αυξάνονται και πάλι στα τέλη Ιουνίου σε όλον τον κόσμο, ξεπέρασαν...

Αυξάνονται τα κρούσματα Covid 19 στη Μέση Ανατολή

Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής...

Επανέρχονται οι παιδικές ασθένειες λόγω …Covid 19

Σχεδόν 23 εκατομμύρια παιδιά παρέλειψαν να κάνουν εμβολιασμούς ρουτίνας το 2020, εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός μετά από...

Ποιες χώρες του κόσμου καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που οφείλεται στη πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, καθώς και μια επιβράδυνση στους εμβολιασμούς ώθησαν κυβερνήσεις να...

Τελευταία Άρθρα