Η επανάσταση της μάσκας στο Λος Άντζελες

Μια νέα εντολή χρήσης μάσκας κάλυψης προσώπου στην κομητεία του Λος Άντζελες, που τέθηκε σε ισχύ τις πρώτες ώρες της Κυριακής με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19, δεν θα επιβληθεί από τον σερίφη της κομητείας και τους αξιωματικούς του, όπως ο ίδιος διαμήνυσε.

Η νέα εντολή που εξέδωσε το τοπικό υπουργείο Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες (DPH) απαιτεί από τους ανθρώπους να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Ωστόσο, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, ο Άλεξ Βιγιανέβα δήλωσε ότι η εντολή «δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη» και ότι έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία δεν υπαγορεύουν χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για τους περισσότερους εμβολιασμένους ανθρώπους.

Ο σερίφης πρόσθεσε ότι «δεν θα δαπανήσει τους περιορισμένους πόρους μας» και ότι το γραφείο του αντ ‘αυτού θα ζητήσει από το κοινό την «εθελοντική συμμόρφωση» στην εντολή του υπουργείου.

Η κομητεία των 10 εκατομμυρίων κατοίκων και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Λος Άντζελες, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανοδική τάση κρουσμάτων της Covid-19 που αυξάνονται σε ανησυχητικά επίπεδα εξαιτίας της επικράτησης της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού.

Η ανακοίνωση εκ νέου επιβολής του μέτρου από το τοπικό υπουργείο Υγείας έρχεται μετά από έξι συνεχείς ημέρες καταγραφής πάνω από 1.000 νέες μολύνσεις εντός 24 ωρών στην κομητεία του Λος Άντζελες.

«Απαιτούμε από όλους να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους και επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε το αυξημένο επίπεδο μετάδοσης που βλέπουμε», ανέφερε το υπουργείο την Πέμπτη με ανάρτηση στο twitter.

Η κομητεία έχει γίνει ένας τόπος «σημαντικής» μετάδοσης, βάσει των κριτηρίων που έχουν καθοριστεί από τα CDC, δήλωσε ο αξιωματικός υγείας του Λος Άντζελες, δρ Μούντου Ντέιβις, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Δεν κατέστη σαφές αν άλλες υπηρεσίες δυνάμεων επιβολής του νόμου θα αγνοήσουν επίσης την απόφαση του υπουργείου για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Έκτακτος εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας – Ο ιός βρέθηκε σε λύματα του Λονδίνου

Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά 1-9 ετών θα κληθούν για εμβόλιο πολιομυελίτιδας, καθώς ο ιός βρέθηκε σε λύματα του Λονδίνου.Μετά την ανακάλυψη του ιού πολιομυελίτιδας στα λύματα στο βόρειο και ανατολικό...

Η Κίνα κρούει τον κώδωνα κινδύνου για νέο ιό που μεταδίδεται από ζώο σε άνθρωπο

Ένας νέος ιός, που πιστεύεται ότι μεταδίδεται στους ανθρώπους από ζώα, εντοπίστηκε στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο. Ο ιός Langya έχει κοινά...

ΟΗΕ: Αύξηση της χρήσης της κάνναβης από τη νομιμοποίηση, αλλά και τα λοκντάουν

Οι αμερικανικές πολιτείες, που έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης, εμφανίζονται να καταγράφουν αύξηση της τακτικής χρήσης της, ενώ και τα λοκντάουν εξαιτίας της COVID...

Προτομές του Ιπποκράτη κοσμούν τις πόλεις και τονώνουν τον ιαματικό τουρισμό

Σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο θα τοποθετηθούν 35 προτομές του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής, από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών,...

Κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε Γερμανία και Νότια Κορέα

Ένα κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων βρέθηκε επίσης σε ένα αγρόκτημα όπου εκτρέφονταν 1.500 ζώα, στην πόλη Χονγκτσόν της βορειοανατολικής Νότιας Κορέας. Όλα τα...

Δικαίωμα στην άμβλωση: Οι αυστηρότεροι νόμοι στον κόσμο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973 στην υπόθεση Ρόου κατά Γουέιντ με την οποία αναγνωρίστηκε πανεθνικά το...

Τελευταία Άρθρα