Εντατικοποιούνται οι δωρεάν έλεγχοι με Rapid Tests σε Δήμους και Δομές της Περιφέρειας Αττικής.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης CoviD-19 (rapidtests) σε επιλεγμένα σημεία σε δήμους όλης της Αττικής.

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη,Γιώργου Πατούλη, διενεργήθηκαν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, στο Ιατρείο της Περιφέρειας και στα Ιατρεία Δυτικού και Κεντρικού Τομέα σχεδόν 300 τεστ, εκ των οποίων τα 6 βρέθηκαν θετικά. 

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, όπου επιχείρησαν τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών, βρέθηκαν ο συντονιστής της δράσης,ΑντιπεριφερειάρχηςΔημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γ. Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς. 

Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, επεσήμανε τα εξής: «Θέλουμε ο πολίτης κάθε γειτονιάς να αισθάνεται ασφαλής και κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας προς την κατεύθυνση αυτή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε σε καλύτερο συντονισμό γιατην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για μια φορά ακόμη τους αφανείς ήρωες, που στελεχώνουν τα ειδικά κλιμάκια, για την τεράστια συνεισφορά τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.Μαζί θα συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, μέχρι να ξεπεράσουμε κι αυτόν τον υγειονομικό σκόπελο».

Ακολούθως, ο κ. Γιάννης Κεχρής στάθηκε στη σημασία που έχει ο διαγνωστικός έλεγχος σε συνάρτηση με τον εμβολιασμό, δηλώνοντας: «Φαίνεται, ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας η μαζικοποίηση των ελέγχων είναι το πλέον αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό, την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων. Είναι εξίσου σημαντικό, παράλληλα με τον εμβολιασμό να προχωρούν εντατικοί έλεγχοι σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και γι αυτό ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας με όλες τις δημοτικές αρχές. Ως Περιφέρεια, επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές και παρεμβάσεις ουσίας, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Από την πλευρά του ο κ. Β. Ζορμπάςσυνεχάρη τον Περιφερειάρχη για τη συνεχή και έμπρακτη στήριξή του στις υγειονομικές ανάγκες των δήμων, τονίζοντας τα ακόλουθα: «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στο πλευρό μας, βοηθώντας στην οικοδόμηση τείχους προστασίας για όλους τους δημότες. Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη, που με τις παρεμβάσεις του διευκολύνει και ενισχύει τα μέτρα, που ήδη έχουμε λάβει ως Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνάρτηση με τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, προγραμματίζονται καθημερινά νέα σημεία ελέγχου, με τα αμέσως επόμενα να συνίστανται ως ακολούθως:

Τρίτη 18/1/22από τις 9:00 έως 14:00 στις κάτωθι δομές του  Δήμου Μάνδρας:

-ΚΑΠΗ Μάνδρας, Θεμιστοκλέους 10, Μάνδρα

-ΚΑΠΗ Βιλίων, Γκούρας 1, Βίλια

-ΚΑΠΗ Ερυθρών, Κύπρου 1, Ερυθρές

Τετάρτη 19/1/22 Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ηλιούπολης, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου και Λεωφ. Πρωτόπαπα, Ηλιούπολη  από τις 9:00 έως 14:00.

Παρασκευή 21/1/22στην Πλατεία Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, απέναντι από το Δημαρχείο Μεταμόρφωσης (Ι. Ράλλη) από τις 9:00 έως 14:00.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί τμήμα του συνολικού προστατευτικού πλέγματος που ορθώνει η Περιφέρεια Αττικής ενάντια στον κορωνοϊό, και εκτυλίσσεται παράλληλα με την εκτεταμένη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς και με την ενεργοποίηση των γιατρών της γειτονιάς μέσα από το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την CoViD-19.

Σχετικά Άρθρα

Υπερσύγχρονο μηχάνημα στη μάχη κατά των δερματικών νόσων, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στο Νοσοκομείο Ανδρέας...

Η Ελλάδα προστέθηκε στις λίγες χώρες παγκοσμίως οι οποίες διαθέτουν το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα VECTRA WB360 στη μάχη κατά των δερματικών νόσων και, κυρίως,...

Κέρκυρα: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος παιδιών στους Παξούς

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Παξών και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης στην υγεία, ενώνουν τις...

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου για το μήνα Οκτώβριο

Πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους...

Θεσσαλονίκη: Αναβάθμιση της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με αναβαθμισμένο εξοπλισμό λειτουργεί η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της Κλινικής,...

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο δημόσιο οικοτροφείο για το Αλτσχάιμερ

Από 1η Σεπτεμβρίου λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη το πρώτο δημόσιο οικοτροφείο που δέχεται ανθρώπους που δεν περπατούν και δεν επικοινωνούν στο τελικό στάδιο του Αλτσχάιμερ και αξίζουν μία ποιότητα ζωής.Όπως...

Ηράκλειο: Στο ΠΑΓΝΗ το πρώτο ψηφιακό PET/CT σε δημόσιο ελληνικό νοσοκομείο

Το αργότερο στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει το ψηφιακό PET/CT στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το πρώτο σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, το οποίο...

Τελευταία Άρθρα