Έκτακτος εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας – Ο ιός βρέθηκε σε λύματα του Λονδίνου

Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά 1-9 ετών θα κληθούν για εμβόλιο πολιομυελίτιδας, καθώς ο ιός βρέθηκε σε λύματα του Λονδίνου.

Μετά την ανακάλυψη του ιού πολιομυελίτιδας στα λύματα στο βόρειο και ανατολικό Λονδίνο, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνέστησε ότι θα πρέπει να δοθεί σε όλα τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών ενός (1) έτους και εννέα (9) ετών μια ενισχυτική δόση αδρανοποιημένου εμβολίου πολιομυελίτιδας (IPV), σε όλους τους δήμους του Λονδίνου.

Αυτό θα εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο προστασίας από την παράλυση και θα βοηθήσει στη μείωση της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Σε εθνικό επίπεδο, ο συνολικός κίνδυνος παραλυτικής πολιομυελίτιδας θεωρείται χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι προστατεύονται από αυτό με εμβολιασμό.

Το NHS στο Λονδίνο θα επικοινωνήσει με τους γονείς όταν έρθει η σειρά του παιδιού τους να προσέλθει για μία αναμνηστική δόση ή την πρώτη του δόση πολιομυελίτιδας και “οι γονείς θα πρέπει να δεχθούν την προσφορά το συντομότερο δυνατό”.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τις πληγείσες περιοχές, όπου έχει εντοπιστεί ο ιός της πολιομυελίτιδας και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Θα ακολουθήσει ταχεία διάθεση σε όλους τους δήμους σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας.

Η UKHSA και η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) έχουν εντοπίσει τουλάχιστον ένα θετικό δείγμα του ιού της πολιομυελίτιδας, που υπάρχει επί του παρόντος σε τμήματα των ακόλουθων περιφερειών:

  • Barnet
  • Brent
  • Camden
  • Enfield
  • Hackney
  • Haringey
  • Islington
  • Waltham Forest.

Το επίπεδο του ιού της πολιομυελίτιδας που βρέθηκε και η υψηλή γενετική ποικιλομορφία μεταξύ των απομονώσεων PV2 υποδηλώνουν ότι υπάρχει κάποιο επίπεδο μετάδοσης του ιού σε αυτούς τους δήμους που μπορεί να επεκταθεί στις παρακείμενες περιοχές. Αυτό υποδηλώνει ότι η μετάδοση έχει ξεπεράσει ένα στενό δίκτυο λίγων ατόμων.

Το UKHSA συνεργάζεται στενά με υγειονομικούς φορείς στη Νέα Υόρκη και το Ισραήλ μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ του ιού της πολιομυελίτιδας που εντοπίστηκε στο Λονδίνο και των πρόσφατων περιστατικών πολιομυελίτιδας σε αυτές τις 2 άλλες χώρες.

Η Δρ Vanessa Saliba, Σύμβουλος Επιδημιολόγος στο UKHSA, είπε:

“Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις πολιομυελίτιδας και για την πλειοψηφία του πληθυσμού, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Όμως γνωρίζουμε ότι οι περιοχές στο Λονδίνο όπου μεταδίδεται ο ιός της πολιομυελίτιδας έχουν μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ιός εξαπλώνεται σε αυτές τις κοινότητες και θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο όσους κατοίκους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως”.

Το τελευταίο κρούσμα πολιομυελίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το 1984, αλλά πριν από δεκαετίες πριν εισαγάγουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, περίπου 8.000 άνθρωποι ανέπτυσσαν παράλυση κάθε χρόνο.

Το UKHSA, σε συνεργασία με το MHRA, έχει ήδη αυξήσει την επιτήρηση των λυμάτων για να αξιολογήσει την έκταση της εξάπλωσης του ιού και αυτή τη στιγμή δειγματοληπτεί σε 8 τοποθεσίες σε όλο το Λονδίνο.

Άλλες 15 τοποθεσίες στο Λονδίνο θα ξεκινήσουν τη δειγματοληψία λυμάτων στα μέσα Αυγούστου και σε ακόμη 10 έως 15 τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο για να διαπιστωθεί εάν ο ιός της πολιομυελίτιδας εξαπλώνεται εκτός Λονδίνου.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος: Πώς συνδέεται με τον κακό ύπνο – Τι ισχύει για καρδιαγγειακά, διαβήτη, υπέρταση, Αλτσχάιμερ

«Έχει φανεί από πολλές μελέτες ότι ασθενείς που πάσχουν από υπνική άπνοια, εμφανίζουν συχνότερα, κάποιους τύπους καρκίνου όπως πχ του παγκρέατος. Ο μηχανισμός είναι...

Ανακάλυψη ορόσημο για τον καρκίνο: Επιστήμονες ανακάλυψαν τον μηχανισμό που οδηγεί σε μεταστάσεις

Επιστήμονες του Κέιμπριτζ ανακάλυψαν ότι τα καρκινικά κύτταρα «υποκλέπτουν» μια διαδικασία που χρησιμοποιείται από τα υγιή κύτταρα για να εξαπλωθούν στο σώμα, αλλάζοντας εντελώς τους σημερινούς τρόπους σκέψης σχετικά με τη...

Αύξηση κρουσμάτων πανομοιότυπων με την ηπατίτιδα Α στην Ευρώπη

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων πανομοιότυπων ή στενά συγγενικών στελεχών της ηπατίτιδας Α έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον επτά ευρωπαϊκές χώρες, με τα περισσότερα να έχουν εντοπιστεί...

Ενδοστεφανιαία λιθοτριψία: Σύγχρονη αντιμετώπιση στεφανιαίων βλαβών

Η αγγειοπλαστική σε στεφανιαίες αρτηρίες με σημαντική ασβέστωση στο τοίχωμά τους ήταν πάντα μια πρόκληση για τον επεμβατικό καρδιολόγο.Άλλωστε, ιδιαίτερα ασβεστωμένες στεφανιαίες αρτηρίες παρατηρούνται...

Κούβα: Κλινική δοκιμή σε εθνικό επίπεδο για το φάρμακο NeuroEpo κατά της νόσου Αλτσχάιμερ

Η Κούβα θα ξεκινήσει ένα νέο στάδιο κλινικής δοκιμής αντικείμενο της οποίας αντικείμενο θα είναι φάρμακο με στόχο τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ και...

Αποκόλληση υαλοειδούς: Πόσο σοβαρή είναι;

Αν ξαφνικά αρχίσετε να βλέπετε στο ένα μάτι σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται, τότε πιθανότατα να έχετε κάποια αποκόλληση υαλοειδούς ή κάποιο άλλο...

Τελευταία Άρθρα