ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε μίγμα barbeque Anatoli

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων», ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην άμεση ανάκληση σε μίγμα για ψησταριά- mix for barbeque, με την επωνυμία Anatoli. Καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχει γλουτένη ενώ το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική ένδειξη με την γλουτένη.

  Το προϊόν που ανακαλείται είναι: «ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ- MIX FOR BARBEQUE» με την επωνυμία ANATOLI, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024 και αριθμό παρτίδας LOT5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων, που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, έχει ως εξής: 

«Ανάκληση τροφίμου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ-MIXFORBARBEQUE»με την επωνυμία ANATOLI, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024και αριθμό παρτίδας LOT5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων, που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε.,με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, οδός Ρ. Φεραίου 32 και Ψυχάρη.

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει γλουτένη.

Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με την γλουτένη ένδειξη στην επισήμανση, οΕ.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν  πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.»

Σχετικά Άρθρα

Διεθνές συνέδριο στο Ρέθυμνο για τον «κρητικό τρόπο ζωής» – Γιατί η κρητική διατροφή συνδέεται...

Το Ρέθυμνο και ολόκληρη η Κρήτη, καλωσορίζει το Διεθνές Συνέδριο, αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας της Grecotel και του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία,...

Οι μεσήλικες που τρώνε ψάρια με πολλά ωμέγα-3 βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους

Οι μεσήλικες άνθρωποι -40άρηδες και 50άρηδες- που τρώνε συχνά φαγητά και κυρίως ψάρια με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ρέγγα, τόνο...

Η διατροφή ως μέσο πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος χαρακτηρίζεται από μία αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη, με πιθανότητα εισβολής ή διάδοσης σε όλο το σώμα, καθώς ο φυσιολογικός μηχανισμός ελέγχου σταματά να...

Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!

Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον...

Ποιο είναι το πιο υγιεινό ρύζι: Άσπρο, καστανό, μαύρο ή κόκκινο;

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και με μεγαλύτερη κατανάλωση δημητριακά παγκοσμίως εδώ και αιώνες. Περιέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα, ακόμα...

Ελάχιστα πιο υγιεινή η διατροφή σήμερα, παγκοσμίως, από ό,τι ήταν πριν 30 χρόνια

Ελάχιστα πιο υγιεινή είναι η διατροφή των ανθρώπων σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σχέση με αυτήν που ήταν πριν 30 χρόνια, δείχνει μια νέα...

Τελευταία Άρθρα