Χειρουργικό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπαίδευση αρθροπλαστικής, σε χειρουργικό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί, συνεργάτες της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανέλαβαν την εκπαίδευση νέων γιατρών σε σεμινάριο εικονικής πραγματικότητας που διοργανώθηκε UNICERT STUDIES ΚΔΒΜ 2. Ομίλου εκπαίδευσης και πιστοποίησης D Group. Το συγκεκριμένο μοντέλο εκπαίδευσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο στην χώρα μας.

Το σεμινάριο είχε θέμα “Virtual Reality in Shoulder Surgery. Από την Ανατομία και την Παθολογία της Άρθρωσης του Ώμου μέχρι την Ανάστροφη Αρθροπλαστική. Εκπαίδευση σε χειρουργικό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας’’, με επικεφαλής εκπαιδευτή τον δρα Αχιλλέα Μπουτσιάδη, Χειρουργό Ώμου και Γόνατος, Επιμελητή 401 ΓΣΝΑ Αθηνών Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών, Υπεύθυνο έρευνας Centre Ostéo-Articulaire des Cèdres, Grenoble, France και μέλος Institute Grenoblois d’ ‘Epaule.

Συμμετείχαν επίσης ως εκπαιδευτές οι καταξιωμένοι ορθοπεδικοί χειρουργοί: Κώστας Παπουτσής, Γιάννης Λαχανάς, και Ηλίας Ασλανίδης, όλοι στρατιωτικοί ιατροί και συνεργάτες της Βιοκλινικής Αθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε 25-27 Ιουνίου, με στόχο οι εκπαιδευόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν την τρισδιάστατη ανατομία της ωμοπλάτης και να προσπελάσουν την ωμογλήνη μέσω ειδικού λογισμικού.

Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα κατανόησης της παθολογίας της αρθρίτιδας του ώμου, ενώ πραγματοποιήθηκε και εικονική ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου σε Sawbones.

Η Χειρουργική σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας αποτελεί καινοτόμο, υπερσύγχρονο και ασφαλές εργαλείο για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων και νέων ειδικών ιατρών. Ειδικότερα στην περίοδο της πανδημίας COVID -19 όπου η εκπαίδευση των νέων γιατρών περιορίστηκε σημαντικά, η εικονική πραγματικότητα θεωρείται ως ιδανικό μέσο και ελπίδα “επανεκκίνησης” για το χώρο.

Μάλιστα, με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα μπορούν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία όλων των βαθμών δυσκολίας. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και έμπειροι χειρουργοί θα μπορούσαν να προετοιμαστούν και να «προπονηθούν» σε περιπτώσεις δύσκολων και σπανιότερων περιπτώσεων.

«Μέλημά μας είναι η τόσο η παροχή ύψιστων υπηρεσιών στους ασθενείς όσο και η συνεχής επαφή με την εκπαίδευση και τη νεότερη γενιά. Συνεχώς επενδύουμε στο μέλλον», ανέφερε μετά το σεμινάριο ο δρ Μπουτσιάδης.

Στο τριήμερο συμμετείχαν με αναρτημένες ομιλίες σε πλατφόρμα e-learning ορθοπεδικοί χειρουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Διοίκηση της Βιοκλινικής υποστηρίζει και στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.

Όλα τα νέα του Ομίλου στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram. #bioiatriki #bioiatriki40years #bioiatriki_group

Σχετικά Άρθρα

H επανάσταση της γενετικής μηχανικής και της αναγεννητικής ιατρικής

Η γενετική μηχανική, η αναγεννητική ιατρική, οι συνδεδεμένες συσκευές και η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσουν στο μέλλον, ένα ισχυρό αντίδοτο στη γήρανση, γράφει ο...

Ελληνίδα ερευνήτρια ανέπτυξε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αναγνωρίζει τα συμπτώματα άνοιας

Ερευνητές στη Βρετανία, με επικεφαλής μία Ελληνίδα της διασποράς, ανέπτυξαν ένα καινοτόμο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναγνωρίσει τα πρώτα σημάδια της άνοιας...

Τρίτη δόση και μεταμοσχευμένοι νεφρού.

Οι κλινικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί δείχνουν μικρά ποσοστά αποτελεσματικότητας των εμβολίων COVID-19σε μεταμοσχευμένους συμπαγών οργάνων, με ανίχνευση αντισωμάτων στον ορόσε περίπου...

Μνήμες διάρκειας Προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care LLM Care αποτελεί ένα πετυχημένο παράδειγμα εμπορικής αξιοποίησης του ερευνητικού προγράμματος «Μνήμες Διάρκειας»,...

Τα μέτρα και ο φόβος της πανδημίας μείωσαν κατά 12% τη ζήτηση θεραπείας και την προσέλευση, ιδίως εφήβων...

Δεν είναι απαραίτητος ο έλεγχος αντισωμάτων

Δεν είναι απαραίτητος ο έλεγχος των αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 μετά τον εμβολιασμό, υποστηρίζει ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών...

Τελευταία Άρθρα