15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας


24 – 26 Σεπτεμβρίου 2021


Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο ElectraPalaceθα πραγματοποιηθεί από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021 το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, ένα συνέδριο – θεσμός, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας που επέβαλλε την πραγματοποίηση συνεδρίων αποκλειστικά με διαδικτυακό τρόπο, η ετήσια επιστημονική εκδήλωση του Π.Ε.Σ.Ε. «επιστρέφει» στις δια ζώσης εργασίες, με δυνατότητα online παρακολούθησης.
Το επιστημονικό πρόγραμμα, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας κάθε επιστημονικού συνεδρίου, διαμορφώθηκε με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια θεματολογία.
Ειδικότερα, διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας και άλλες ειδικότητες, θα συναντηθούν δια ζώσης και online, προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και βίντεο-παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Επιληπτικές κρίσεις και συνοσηρότητες

Η επιληψία είναι μια «ασθένεια» που χαρακτηρίζεται από μια διαρκή προδιάθεση για επιληπτικές κρίσεις και από τις νευροβιολογικές, γνωστικές, ψυχολογικές και κοινωνικές συ-νοσηρότητες (ILAE). Η επιληψία αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. μέσα από τις προσπάθειές του, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.
Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας.
*Στο Συνέδριο χορηγούνται 22 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CMECPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Αφιερωμένο σε μια πολύτιμη συνεργάτη
Το φετινό Συνέδριο Επιληψίας είναι αφιερωμένο στην Αναστασία (Τάτα) Βάσσου, μια πολύτιμη συνεργάτη του Π.Ε.Σ.Ε. και τηςΕλληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (EEEE).
Η Τάτα όπως ήταν ευρέως γνωστή,«έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο, σκορπώντας απέραντη θλίψη σε όλους όσοι τα τελευταία χρόνια είχαν την χαρά να συνεργαστούν μαζί της.
Έως την τελευταία στιγμή, εργαζόταν για την διεξαγωγή του ετήσιου Συνεδρίου του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας.
Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, αποφάσισε να αφιερώσει τις τριήμερες εργασίες του στην Τάτα, η οποία πάλεψε για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την επιληψία.

Σχετικά Άρθρα

In ALMH

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχώνσας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:«InALMH» (Interactive Living with Mental Health)που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/10/2021...

Η Νατάσα Παζαϊτη μιλά για τον καρκίνο του μαστού

Ο "Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία" είναι το θέμα που θα αναπτύξει η Γενική Χειρουργός - Ειδική Χειρουργός Μαστού κ.  ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΖΑΙΤΗ...

Διεθνές Συνέδριο για τη φαρμακοβιομηχανία.

Ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου το Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Goal 2030: Access for all – Generating a healthy medicines strategy for the next...

Η παιδική παχυσαρκία στην εποχή της εικόνας. Η ασθένεια, το body shaming και ο εκφοβισμός...

 «Ιμερόεσσα»,ονομάζεται ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Ο Σύλλογός στα πλαίσια των δράσεων του, διοργανώνει δια ζώσης Ημερίδα με θέμα: «Η παιδική παχυσαρκία...

Διαταραχές Συμπεριφοράς στην Άνοια

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, στις...

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ηλικίας 198 ετών!!

Οι μακραίωνες εμπορικές σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βενετίας, αλλά προσωπικές ιστορίες -από πράξεις βαπτίσεων, γάμων και θανάτων, μέχρι πιστοποιητικά εμβολιασμών- θεσσαλονικέων(μεταξύ...

Τελευταία Άρθρα